Χριστουγεννιάτικες δράσεις του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας

Χαρούμενες δραστηριότητες αλλά και φιλανθρωπικές δράσεις εν αναμονή των χριστουγεννιάτικων διακοπών. Οι μαθητές της Στ τάξης του σχολείου διοργάνωσαν χριστουγεννιάτικο μπαζάρ παιχνιδιών βιβλίων και μικροαντικειμένων που συγκέντρωσαν από όλο το σχολείο και στη συνέχεια τα πούλησαν στους συμμαθητές τους. Το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε θα διατεθεί στην «Κιβωτό του κόσμου».

Στο σχολείο συγκεντρώθηκαν τρόφιμα που στη συνέχεια δόθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου για την προετοιμασία των χριστουγεννιάτικων πακέτων που διανέμονται σε οικογένειες της ενορίας μας. Επίσης συγκεντρώθηκαν γάλατα  τα οποία οι μαθητές πήγαν, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς και τη διευθύντρια του σχολείου, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης μας και ενημερώθηκαν σχετικά με τη λειτουργία του από τον υπεύθυνο του κέντρου. 

Οι μαθητές της Ε δημοτικού ετοίμασαν γράμματα με ευχές και τα έστειλαν στα προσφυγόπουλα που ζουν ανάμεσά μας σε αντίξοες συνθήκες μακριά από τα σπίτια τους και την πατρίδα τους.

Οι μαθητές της Α δημοτικού ετοίμασαν γράμματα για τον Αι Βασίλη και περιμένουν την απάντησή του!!

Χριστουγεννιάτικη γιορτή ετοίμασαν οι μαθητές της Β δημοτικού με πολύ μεράκι και προσπάθεια από τους ίδιους αλλά και τις εκπαιδευτικούς των τάξεων και την εικαστικό του σχολείου μας. Οι μικροί μαθητές απέδωσαν με εξαιρετικό τρόπο το «Πνεύμα των Χριστουγέννων» μέσα από τη διασκευή του γνωστού μυθιστορήματος του Ντίκενς.

Οι μαθητές του σχολείου μας έλαβαν με διάφορους τρόπους το μήνυμα των ημερών για αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους συνανθρώπους μας. Το μήνυμα της αγάπης  του Θεανθρώπου ευχόμαστε να αποτελεί οδηγό τους σε όλη τους τη ζωή.

 

 

Ελένη Δημητρίου

Ελένη Δημητρίου